Ingredienser:
2 fedd hvitløk, 1 gul løk, 150g byggryn, 3dl utblandet grønnsakbuljong, 1 dl eplejuice, 400g søtpotet, 120g frisk spinat, 1 ts tørket estragon, 1 ts tørket timian, 2 ss Worcestershire saus, saften av 1 lime, 2 ss rapsolje, 80-100g hele cashewnøtter og 100g feta. Salt og pepper om ønskelig.
Slik gjør du:
Bruk en stor stekepanne. Hvitløk og løk finhakkes og freses i 1-2 minutter i olje. Ha byggryn i panna og la dem frese sammen med løken i 1-2 minutter. Tilsett kyllingbuljong, eplejuice, tørkede urter og Worcestershire saus, kok opp og la dette koke på middels varme i ca 20 minutter.
Skrell søtpotet og skjær i 1,5cm store firkanter. Kok dem i vann i ca 15 minutter, til de er passe møre.
Bland søtpotet inn i byggrynsblandingen, tilsett spinat, lime, cashewnøtter og feta. Bland alt sammen og server. Ha på salt og pepper etter smak om ønskelig.
Denne retten kan brukes som en egen lunsj- eller middagsrett, eventuelt som tilbehør til f.eks kylling.