Laster...

Saftsuppe med byggryn og bringebær

Saftsuppe med byggryn og bringebær

Da jeg var liten lagde mamma saftsuppe til dessert flere ganger ukentlig. Om det var fordi hun likte det godt selv, eller om det var en måte å drøye middagen og mette fire små, vet jeg ikke. På den tiden synes jeg vi heller kunne hatt sjokoladepudding flere ganger i uka. Nå har jeg blitt glad i denne retten. Den minner meg om mamma og hennes ujålete måte å vise omsorg på.

1 dl byggryn, bløtgjort
1 liter vann
1 dl solbærsirup
4-5 ss rosiner
Bringebær, hele og frosne

Kok opp vann og bløtgjorte byggryn. La dette, sammen med bringebær, trekke under lokk i ca 30 minutter til grynene er møre med en litt hardere kjerne i midten. Tilsett rosiner og saft. Kok opp og la det trekke i 5-10 minutter. Serveres varm.