Denne kaka er både god, saftig og ganske mye sunnere enn mange andre kaker. Er du glad i rødbeter tror jeg du vil like denne.
2 store rødbeter
100 g mørk sjokolade
2 dl hvetemjøl
2 dl sammalt byggmjøl
2,5 dl sukker
4 ss kakao
2 ts bakepulver
1 egg
50 g smør
2 dl melk
Kok rødbetene litt myke og gni av skallet når de er avkjølt. Riv dem på den grove siden av rivjernet. Hakk sjokoladen i biter. Bland mjøl, kakao, sukker og bakepulver i en bolle, og rør inn sjokoladen. Smelt smøret. Pisk egg og bland melka i egget. Hell egg- og melkeblandingen i smøret, og rør dette sammen med de revne rødbetene. Bland med alt det tørre til ei røre. Smør en 24cm springform, ha i røra og stek på 200 grader i 35-45 minutter. Stikk hull i kaka med en tynn trepinne for å finne ut om kaka er ferdig. Server med et melisdryss over kaka eller med pisket krem.