Laster...

Onsdagskanelsnurrer

Onsdagskanelsnurrer

Jeg har fri fra jobb hver onsdag. Den dagen er gull verdt. Da lager jeg og barna ofte kanelsnurrer og inviterer naboen som har barn på samme alder. Når det er litt grovt mjøl i baksten har jeg enda bedre samvittighet for å servere barna noe godt midt i uka. Kanelsnurrer med litt byggmjøl er sunnere, mer mettende og minst like godt.

800 g sikta hvetemjøl
200 g sammalt byggmjøl
150 g smør
1 egg
5 dl lettmelk
130 g sukker
50 g tørrgjær
1 ts kardemomme
1 ts kanel
1 ts salt
Fyll: mykt smør, sukker og kanel

Bland alt det tørre. Smelt smør og bland litt og litt melk oppi smøret. Pisk egget oppi smør/melk-blandingen når det er lunkent/fingervarmt. Hellsmør/melk/egg-blandingen over det tørre, og elt godt i 10 minutter i kjøkkenmaskin. La deigen heve i minst 45 minutter. Hvelv deigen ut og kjevle til et rektangel. Bre over mykt smør, kanel og sukker. Brett 1/3 del av deigen (hele den ene langsida) inn mot midten, deretter brett den andre langsida inn mot midten, slik at det nå er tre lag med deig oppå hverandre. Skjær tynne (1,5 – 2 cm) skiver som tvinnes og rulles til snurrer. Legg disse på bakepapir. Stek nest nederst i ovnen på 180 grader i 12-15 minutter. Blir ca 20 stk.