Laster...

Mine pizzasnurrer

Mine pizzasnurrer

Disse pizzasnurrene er lettvinte å ha med på tur, om det så er biltur, tur til setra eller tur med hest og slede. De er gode, mettende og det blir lite søl.

Deig:
8 dl sikta kvetemjøl
4 dl sammalt byggmjøl
1 pk tørrgjær
1 ts salt
6 ss olje
4,5 dl lunkent vann

Bland det tørre i en bolle og ha i vann og olje. Bland godt og sett til heving i romtemperatur i ca 45 minutter.
Tomatsaus:
1 løk
2 fedd hvitløk
1 klype sukker
3 ss rapsolje
1 boks hermetiske tomater
1 liten boks tomatpure
2 ts tørket oregano eller pizzakrydder
1 ts salt
Forslag til fyll: skinke, pepperoni, ananas, salami, paprika, sopp, spekeskinke.
Gul ost som topping.

Hakk løk og hvitløk, fres dette i oljen til det er blankt, sammen med sukker. Tilsett hermetiske tomater, tomatpure, oregano og salt. La det småkoke i ca 15 minutter. Mos tomatsausen med stavmikser til en jevn saus.

Rull ut deigen til en lang pølse og kjevle ut til et rektangel. Ha på tomatsaus og det fyllet du har lyst på. Vi bruker ofte skinke og ananas, eller bare pepperoni. For mer smak: Ha på enda mer oregano eller pizzakrydder. Rull deigen sammen til en lang pølse igjen og del i ca 2 cm tjukke skiver som legges med siden opp på stekeplate dekket med bakepapir. Strø på revet ost. Stek midt i ovnen på 200 grader i 20 – 30 minutter til osten er gyllen.