Hjemmebakt, grovt brød metter. Når fire aktive barn i vekst og to like aktive voksne skal mettes, kommer det å bake brød fort på «to do» – lista. Det er fint å variere litt mellom brødoppskrifter, her er en med mye bygg i.
Fordeig:
700 g sammalt byggmjøl
7 dl vann
2 ts salt
1,5 dl solsikkekjerner
1,5 dl gresskarkjerner
1 dl linfrø
Hoveddeig:
250 g sikta hvetemjøl
1,5 dl vann
1 pk tørrgjær
2-3 ss mørk sirup
Fordeig: Bland alt det tørre med vann, la dette svelle natta over.
Hoveddeig: Ha i hvetemjøl og sirup i en bolle. Tilsett lunkent vann, gjær og fordeig. Elt deigen godt, den skal være klissete. Hev i 1 time. Del deigen i to like emner og legg dem i to smurte brødformer. Trykk deigen ned i formene og hev i ytterligere 30-45 minutter til brødene fyller formene. Stek på nederste rille ved 225 grader i 45-55 minutter. Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist.