Laster...

Byggotto til pinnekjøtt

Byggotto til pinnekjøtt

Byggotto til pinnekjøtt

Dette er en rask og lettvint byggottovariant som passer bra som tilbehør til pinnekjøtt. Byggottoen kan lages mot slutten av tilberedningen av pinnekjøttet, det tar ca 30-40 minutter å koke den, og pinnekjøttet må ha dampet en stund slik av noe av krafta i kjelen kan brukes til byggottoen.

Ingredienser:

1 dl byggryn

2 dl vann

1 dl kraft fra pinnekjøtt

1 dl eplejuice/hvitvin

10 g tørka steinsopp

25 g blåmuggost

 

Fremgangsmåte:

Kok byggryna i vann, kraft fra pinnekjøttet og eplejuice/hvitvin. Kok i ca 30 minutter. Tilsett knust, tørka steinsopp og blåmuggost, skru ned varmen så osten smelter og soppen mykner. Dette tar 5-10 minutter. Server straks til pinnekjøtt, kålrotstappe, poteter, medisterpølser og tyttebærgele.