Byggotto til pinnekjøtt
Dette er en rask og lettvint byggottovariant som passer bra som tilbehør til pinnekjøtt. Byggottoen kan lages mot slutten av tilberedningen av pinnekjøttet, det tar ca 30-40 minutter å koke den, og pinnekjøttet må ha dampet en stund slik av noe av krafta i kjelen kan brukes til byggottoen.
Ingredienser:
1 dl byggryn
2 dl vann
1 dl kraft fra pinnekjøtt
1 dl eplejuice/hvitvin
10 g tørka steinsopp
25 g blåmuggost
Fremgangsmåte:
Kok byggryna i vann, kraft fra pinnekjøttet og eplejuice/hvitvin. Kok i ca 30 minutter. Tilsett knust, tørka steinsopp og blåmuggost, skru ned varmen så osten smelter og soppen mykner. Dette tar 5-10 minutter. Server straks til pinnekjøtt, kålrotstappe, poteter, medisterpølser og tyttebærgele.