Vi kliniske ernæringsfysiologer møtes i blant til faglige påfyll og sosialt samvær. På et slikt møte hadde en av oss med seg noen utrolig gode kjeks, og det ble godt mottatt. Her får du min variant med byggmjøl:
270 g sukker
210 g romtemperert smør
2 dl sammalt byggmjøl
7 dl store havregryn
1 egg
1,5 ts vaniljesukker
1,5 ts kanel
½ ts bakepulver
1,5 dl hakka, mørk sjokolade
1 dl hakka hasselnøtter
2 dl kokosmasse
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egget, rør godt. Bland mjøl, vaniljesukker, kanel og bakepulver sammen og bland det deretter med smørblandingen til en jevn røre. Grovhakk nøtter og sjokolade. Tilsett havregryn, nøtter, sjokolade og kokos i røra og bland godt.
Bruk to teskjeer til å sette topper av røra på ei stekeplate dekket med bakepapir. De kan godt formes litt, men kjeksene vil uansett flyte litt utover.
Stekes midt i ovnen på 175 grader, tar ca 15-20 minutter før de er ferdige. Ta ut stekeplata og la det gå noen minutter (til kjeksene har «satt seg») før du flytter kjeksene over på rist.